Aici vă puteți obține răspunsuri la întrebări frecvente:

Activați pe întreg teritoriul Republicii Moldova?

Da, noi activăm pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

Din ce materiale sunt produse monumente?

Monumentele noastre sunt produse exclusiv din soiuri de granit de înaltă calitate a carierelor ucrainene, care sunt cele mai calitative din Europa. Noi nu ne folosim soiuri de granit chineze, indiane, etc. din cauza nedurabilității și fragilității lor.

Ce este inclus în prețul monumentului?

În prețul monumentului este inclus absolut totul, inclusiv lucrări de pictură pe partea din față a monumentului, inclusiv portrete, inscripții, flori, lumânări, etc., precum instalarea monumentului și garanție 10 ani. În descrierea fiecărui monument este indicată componența lui și dimensiunele a fiecărui detalii.

Care este costul transportării monumentului?

Costul transportării monumentului - 8.00 MDL/km - distanța de la m.Bălți pâna la locul instalării monumentului.

Care este termenul producerii monumentului?

Termenul producerii monumentului depinde de complexitatea comenzii și de obicei se variază între 2 și 7 săptămîni.

Sunt incluse în preț imagini de pe partea din spate a monumentului?

Imagini și inscripții de pe partea din spate a monumentului în prețul nu sunt incluse, deoarece aceasta este o opțiune adăugătoare la dorința clientului.

Cât costă imagini de pe partea din spate a monumentului?

Costul lucrărilor de pictură de pe partea din spate a monumentului sunt următoarele: 1. Portretul - 1500 MDL. 2. Înălțime completă - 3000 MDL. 3. Icoană - 1000 MDL. 4. Peisajul - 1000 MDL. 5. Flori, lumînări - 400 MDL. Inscripții sunt calculate la o rată de - 4.00 MDL / simbol.

Sunt incluse în prețul vaze și candele?

Vaze şi candele nu sunt incluse în preţul monumentului, cu excepția cazurilor în care ele sunt indicate în componență monumentului.

Cât costă vaza și candelă?

Prețul a unei vezi constituie - 1000 MDL, a unei candele - 1500 MDL. Prețuri indicate se includ instalarea.

Este inclusă în prețul monumentului acoperirea cu gresie betonului pe împrejurul monumentului?

Acoperirea cu gresie nu este inclusă în preţul monumentului, cu excepția cazurilor când gresia dată este indicată în componență monumentului.

Este posibil să faceți un monument după varianta noastră?

Da, este posibil. Transmiteți în adresa noastră electronică info@monumente.md varianta Dvs a monumentului. Noi vom calcula prețul și termenul producerii monumentului, după ce răspunsul îl vom trimite pe poșta electronică Dvs.

Cum se face comanda pe un monument online?

Pentru a comanda monumentul online este necesar: 1. Adăugați monumentul ales în Coș și faceți clic pe "Înainte". 2. Completați Formularul Comenzii și faceți clic pe "Trimite Comanda". Ulterior prin poșta electronică Dvs veți primi Proectul Comenzii Dvs. În proectul dat va fi inclusă toată informația privitor la comanda Dvs, inclusiv și modalități de achităre avansului care constituie 20% din suma totală comenzii. Avansul se depune personal în incinta oficiului nostru sau prin reprezentatul Dvs. În cazul imposibilității prezentării Dvs în oficiul, avansul pot fi depus prin remitență bancară (persoane fizice) sau transferul bancar (persoane juridice). Pe parcursul executării comenzii Dvs veți primi toată informația online. Fiecare etapă executării comenzii Dvs va fi fotografiată și trimisă Dvs pentru aprobare. Suma restantă se achită numai după finalizarea tuturor lucrărilor.

Cum se verifică calitatea granitului?

Cel mai simplu și mai sigur mod de a verifica calitatea granitului - este să se uite la portretul de pe monument. Portretul ar trebui să fie clar, luminos și contrast. Pe granit nu ar trebui să fie incluziuni mari de materiale străine (pete de diferite culori), zgârieturi, fisuri. Dacă ați comandat un monument de granit negru, granit ar trebui să fie pur și simplu negru, nu verzui, gri, etc. Unele firme necinstite, în căutare de superprofit, în producerea monumentelor își folosesc soiuri ieftine ale granitului de calitate proastă. Pentru a se vă proteja împotriva unor astfel de organizații, întotdeauna verificați calitatea granitului.

Ce fotografii sunt potrivite pentru portrete pe monument?

Pentru un portret pe monumentul fotografia trebuie să fie de bună calitate. Nu contează dacă fotografia este colorată sau alb-negru, cu o singură persoană sau mai multe. Principalul lucru este să fie văzute clar caracteristicile feței. Se preferă portrete și fotografiile documentare (foto de la viniete, pașapoartele, etc.).

Ne-ar dori să comandăm o imagine a unui om în înălțime completă, dar nu avem fotografii unde el este în înălțime completă?

În acest caz, vă putem oferi următoare soluție pentru această problemă. Cu ajutorul fotomontajului portretul dintr-o fotografie este combinat cu imaginea corpului de pe altă fotografie. În cazul, dacă nu aveți o fotografie unde să fie văzut corpul - Vă putem oferi variante fotografiilor altor oamenilor cu aspect asemănător. În orice caz, înainte de a începe amplasarea imaginii pe monument, proiectul fotomontajului va fi prezentat Dvs pentru aprobare.

Cum se desenează imagini și inscripții pe monument?

Portrete se desenează exclusiv manual de către pictor. Inscripții, cruci, flori, icoane, peizaje, etc. sunt desenate cu ajutorul echipamentului special de gravură laser și cu finalizarea ulterioară de pictor. În acest proces nu se aplică vopsele, reactivi, substanțe chimice. Orice imagine pe monumentul este realizată exclusiv prin gravura - adică prin îndepărtarea stratului subțire a suprafeței granitului. Prin urmare, orice imagine sau inscripție aplicate în acest mod, nu pot fi șterse, iar ei rămân pentru totdeauna.

Cum pot plăti pentru monumentul?

Inițial se achită doar un avans de 20% din suma totală a comenzii. Suma restantă se achită numai după îndeplinirea completă a comenzii.

În afară de producerea monumentelor, care sunt alte servicii cu care se ocupă firma Dvs.?

Noi executăm toate tipurile de lucrări legate de natura activității noastre, și anume: acoperirea mormintelor cu gresie din granit, porțelanat și pavaj, confecționarea și instalarea gardurilor, meselor si scaunelor din granit și metal, demontarea monumentelor vechi, îngrijirea complexă a mormintelor, etc.

Care este diferența dintre compania Dvs și de concurenții Dvs?

Diferența constă în faptul că monumentele noastre sunt produse exclusiv din soiuri de granit de înaltă calitate a carierelor ucrainene, care sunt cele mai calitative din Europa. Noi nu ne folosim soiuri de granit chineze, indiane, etc. din cauza nedurabilității și fragilității lor. Unele firme necinstite, în căutare de superprofit, în producerea monumentelor își folosesc soiuri ieftine ale granitului de calitate proastă, care după culoarea si stralucirea lor sunt semnificativ inferioare decât soiuri de granit calitative, are microfisuri și incluziuni mari de materiale străine (pete de diferite culori). Pentru noi cel mai important lucru este calitate! Noi nu producem monumente în câteva zile și niciodată nu ne acceptăm astfel de comenzi. Executarea calitativă a comenzii necesită un anumit timp, ca regulă - cel puțin 2 săptămâni. De asemenea noi nu avem costuri suplimentare ascunse pentru clienții noștri. În prețul monumentelor noastre este inclus absolut totul, cu excepția transportării monumentului la locul instalării. În alte firme, spre exemplu, ei pot cere achitarea suplimentară a inscripțiilor pe monument în corespundere de numărul de caractere. De asemenea ei pot cere plata separată pentru aplicarea pe monumentul, spre exemplu, crucii, lumânări sau flori, sau unor materialelor de construcții pentru instalarea monumentului, etc. Noi niciodată nu cerem achitarea serviciilor noastre până la momentul îndeplinirii lor în întregime.